Adres: Maresingel, Leiden
Opdrachtgever: Gemeente Leiden
Jaartal: 2004
Aannemer: Du Prie bouw & ontwikkeling B.V., Leiden

Infocentrum

De voormalige paardenslachthal en paardenstal op het Slachthuisterrein zijn gerestaureerd en ingericht als informatiecentrum van Nieuw Leyden. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het plaatselijk herstellen van het metselwerk, gietijzeren en smeedijzeren ramen, houten kozijnen, dak en dakranden. De oorspronkelijke daklantaarn is gereconstrueerd met gebruik van de nog aanwezige ramen. Dak, vloeren en gevels zijn geïsoleerd. De ramen zijn voorzien van achterzetramen. De nieuwe interieuronderdelen voor het informatiecentrum en de bijbehorende kantoren zijn zelfstandige elementen die los blijven van de wanden en het dak. Hierdoor blijft de ruimte intact. De vloer van de nieuwe vergaderzaal onder de lantaarn lijkt door gebruik van glas te zweven, waardoor ook de daglichttoetreding vanuit de lantaarn gewaarborgd blijft.